Консорциум Комса – Тракция“, с участници в обединението Комса“ ЕАД и

...
Консорциум Комса – Тракция“, с участници в обединението Комса“ ЕАД и
Коментари Харесай

НКЖИ дава почти 200 милиона лева на консорциум, който ще строи жп участъка София-Волуяк

Консорциум „ Комса – Тракция “, с участници в обединението „ Комса “ ЕАД и „ Тракция ПРК и И “ С.А., е класиран преди всичко в откритата процедура за рационализация на жп сектора София – Волуяк, оповестиха от Национална компания " Железопътна инфраструктура ".

Съгласно Решение № 4 от 30.01.2019 година на генералния шеф на НКЖИ, след разглеждане, оценка и класиране на подадените предложения на участниците в открита процедура за възлагане на социална поръчка с предмет „ Проектиране и строителство за рационализация на коловозно развиване на Централна гара София и жп сектор Централна гара София – Волуяк за план „ 2014-BG-TMC-0133-W – Развитие на железопътен възел София: железопътен сектор София – Волуяк “, е избран реализатор по плана. 

Участниците са класирани както следва:

1. Консорциум „ Комса – Тракция “
Участници в обединяването: „ Комса “ ЕАД и „ Тракция ПРК и И “ С.А.

Комплексна оценка: 94,74 точки

Предложена цена: 189 999 505,57 лв. без Данък добавена стойност.

2. „ Терна “ АД

Комплексна оценка: 89,06 точки

Предложена цена: 190 800 000,00 лв. без Данък добавена стойност.

Предвидените действия по време на строителството на правата са създаване на нов трети коловоз сред жп гара Волуяк и Централна жп гара София, както и рационализация на съществуващото коловозно развиване на двете гари. Предстои още създаване на нова жп гара Обеля, която ще реализира още една интермодална връзка със софийското метро.

Основни цели при реализирането на плана са повишение на оперативната скорост до 160 км/ч за пътнически влакове и до 120 км/ч за товарен жп превоз, възстановяване на сигурността по железопътната линия посредством унищожаване на железопътни прелези и кръстовища, понижаване на газовите излъчвания, както и повишение на удобството и комфорта за пасажерите, ползващи железопътния превоз при крайградски и междуградски пътувания.

Проектът ще способства още за увеличение на размера на превозените товари, възстановяване качеството на обслужване във връзка с времето за пътешестване, обезпечаване на подвижност и досегаемост до железопътната инфраструктура за всички консуматори, включително и за хората с понижена пъргавина.

Проект „ Проектиране и строителство за рационализация на коловозно развиване на Централна гара София и ж.п. сектор Централна гара София – Волуяк за план „ 2014-BG-TMC-0133-W – Развитие на железопътен възел София: железопътен сектор София – Волуяк “ се финансира от Механизма за обвързвана Европа и съфинансира от Директива за птиците Национална Компания „ Железопътна инфраструктура “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР